Kom igång tips!

Här har vi samlat tips till dig för att underlätta din viktminskning.

 • 1. Drick mycket icke kaloriinnehållande vätska varje dag.

  1:Det kan vara vatten, kaffe, te, mineralvatten eller lågkaloridrycker. Du kan ta en skvätt lättmjölk eller en sukett i kaffet eller teet. Drick minst 1,5 liter vätska dagligen utöver NOKAdieten, gärna så mycket som 2-3 liter. Vätskan hjälper dig att rensa kroppen från slaggprodukter. Ett för lågt vätskeintag kan medföra trötthetskänsla och huvudvärk. Maten vi normalt äter innehåller mycket vätska, när matintaget minskas så är det därför viktigt att kompensera kroppen med tillräckligt med vätska.

  Kom också ihåg att vid hög värme och ökad aktivitet krävs ett extra stort vätskeintag för att hålla prestationsnivån uppe – och huvudvärken borta. Om du funderar på om du fått i dig en riktigmängd vätska så håll ett öga på urinen. Är den färglös så har du kanske fått i dig för mycket vätska och är den kraftigt gul så är det en påminnelse om att dricka mer.

 • 2.Den första veckan är det normalt att gå ner mer i vikt än de kommande veckorna.

  2:Detta beror på att kroppen binder mindre vätska under kurens första dagar. Vätskeminskningen under den första veckan skiftar från person till person, normalt ligger den på mellan 1-3 liter, men kan också vara så mycket som 5 liter. Beroende på hur mycket vätska som frigörs, kan

  viktminskningen bli allt mellan 2 – 8 kilo under den första veckan. Därför är det först under kurens andra vecka som du kommer att få en mer realistisk bild av den kommande minskningen per vecka.

  Kom också ihåg att vätskeminskningen under den första veckan delvis kan läggas till den vikt som du uppnått när kuren är färdig. En sådan viktökning efter kurens avslutande kan kompenseras med att ersätta vissa måltider med NOKA.

 • 3. Väg dig en gång per vecka

  3:Väg dig vid samma tidpunkt på dygnet, helst på morgonen direkt efter toalettbesöket. Väger du dig med kläder så tänkt på att ha en liknande mängd kläder på dig varje gång. Om du väger dig oftare än en gång per vecka så kan du få en felaktig bild av din viktminskning. Viktnedgången kan nämligen variera från dag till dag, främst beroende på vätskeintag och tiden för toalettbesök. Ofta visar måttbandet positivare minskning i cm än vågen det beror på att NOKA bränner fett och inte muskler. Muskler väger mer än fett så det är en bra ide om du också använder dig av ett måttband för att mäta dina framsteg och inte bara väger dig.

 • 4. Gå ihop med några andra under kuren

  4:Det är alltid enklare att ha kamrater som kan bidra till att hålla motivationen uppe. Dessutom kan ni dra nytta av varandras erfarenheter under kuren.

 • 5. Var uppmärksam på följande möjliga/sannolika verkningar av kuren:

  5:Ämnena i NOKA-pulvret kommer att leta efter fettämnen att binda sig till. Detta finner de i mjölken men också till viss del i munhålan och därför kan man få beläggningar i gommen och på tungan. Tänk därför på att borsta tänderna oftare än vanligt och/eller använda ett sockerfritt tuggummi. Du kan också dricka något där du tillsatt pressad citron. Du kommer, speciellt under den första tiden, att ha behov för fler toalettbesök än vanligt. Detta är helt normalt eftersom ditt vätskeintag nu är högre än vanligt. Du kan också få en trög mage. Detta kan avhjälpas genom att inta fibertärningar eller fiberrik mat som kli eller kalorifattiga grönsaker. De allra flesta känner sig mer alerta under tiden de använder NOKA. Detta är tack vare det balanserade intag av vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen som kuren tillför varje dag. Allt kommer att kännas mycket lättare när vikten börjar gå ner. Utnyttja det överskott som denna känsla ger till att motionera och vara mer aktiv. Kom ihåg att regelbunden fysisk aktivitet förstärker effekten av NOKA-dieten. Planera gärna ett motionsprogram som passar dig innan du börjar kuren. Om du regelbundet tränar styrketräning kan viktnedgången

  minska något. Detta beror på att muskelmassan ökar och att vikten på muskler är högre än på fett. Du kommer dock fortfarande att märka att dina mål uppnås.

 • 6. Om du syndar någon gång så är det ingen kris

  6:Ge då inte upp utan fortsätt dieten enligt din plan nästa dag. Dagarna efter att du avvikit från kuren kan du märka en viktökning, detta beror på att kroppen snabbt binder till sig vätska motsvarande mellan 1-3 kilo. Viktökningen beror alltså inte på någon betydande fettökning på grund av ditt avsteg  från kuren. Det är däremot viktigt att veta att om detta händer många gånger kan det medföra att du misslyckas med att uppnå din målsättning.

 • 7. Om du har en dålig dag

  7:Känner du att du absolut måste äta chips, nötter eller choklad så undvik de fetaste produkterna. Och försök att hellre äta grönsaker och frukt.

 • 8. Om du får ett väldigt sug efter en glass

  8:Välj då sorbet eller yoghurtglass istället för gräddglass.

  Eller gör några NOKA-glassar enligt tipset under recept. Ha dem redo i frysen och unna dig dessa om du känner för något gott.

 • 9. Ta bort frestelserna i hemmet

  9:Köp hem kalorisnåla snacks, frukt och grönsaker.

 • 10. När du blir bortbjuden

  10:Då kan det vara svårt att säga nej tack. Välj då det mest kalorisnåla

  alternativet som bjuds. Undvik såser och dressingar.

 • 11. När du bjuder hem gäster

  11:Se då till att det är du som bestämmer menyn. Sätt ihop en god men

  kalorisnål måltid så att du kan äta tillsammans med dina gäster.

 • 12. Ta god tid på dig när du äter

  12:Det tar ungefär 20 minuter för hjärnan att registrera att du är mätt. Undgå att äta upp matrester.

 • 13. Ge dig själv små belöningar under kuren

  13:Köp något fint till dig själv. En sak eller ett plagg eftersom du sparar på hushållskassan när du använder NOKA. Försök att inte handla mat när du är hungrig. Om du planerar dina inköp så blir det lättare att handla sunda och kalorisnåla matvaror.

 • 14. Var uppmärksam

  14:Du kommer att känna hungerskänslor under kurens första dagar. Det samma gäller om du haft ett uppehåll i kuren och startar igen på nytt.

 • 15. Låt bilen stå

  15:Utnyttja varje tillfälle som ges till extra motion. Använd cykel eller gå. Köp en stegräknare det kan motivera dig till att gå lite extra.

Kontakta Noka

Viktcoach

Beställ online

Sociala medier

Baltex Health & Beauty AB

Engelbreksgatan 10,

211 33 Malmö.
040-23 82 37
info@noka.se

 

Är du osäker på vilken metod som passar bäst för din viktminskning?

Ställ din fråga direkt till viktcoachen eller bläddra bland vanliga frågor och svar.

Du kan med fördel beställa NOKA direkt från vår webbshop eller hos någon utav våra återförsäljare.